Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Το πανηγύρι συνεχίζεται!!!

Κυριακή σήμερα και η επίσκεψή μου στο χωριό και στα μελίσσια, μου επιφύλαξε πολλή δουλειά αλλά και πολλές εκπλήξεις. Στην αποθήκη το μέλι στα βαρέλια έπρεπε να ξαφριστεί μετά από την απαραίτητη διαύγαση για ένα εικοσαήμερο τουλάχιστον.
Έτσι λοιπόν με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας καθαρίστηκε η επιφάνεια του μελιού από τον αφρό, τα κομματάκια κεριού και ότι άλλο «μικροσκουπιδάκι» ήρθε στην επιφάνεια με την διαύγαση.
Κατόπιν το μέλι αποθηκεύτηκε σε καινούριους μεταλλικούς τενεκέδες.
Το κερί από τα απολεπίσματα βγήκε από τα καλούπια και τυλίχτηκε με σελοφάν για να παραμείνει καθαρό αλλά και για να μην το πιάσει ο κηρόσκωρος.
Μετά τις εργασίες στην αποθήκη ήρθε η ώρα για μία επίσκεψη στο μελισσοκομείο όπου με περίμεναν εκπλήξεις. Η παγίδα που είχα φτιάξει πριν από χρόνια για τα σερσένια και τις σφήκες δούλευε καλά, όταν όμως άνοιξα τα μελίσσια αντίκρισα ένα ευχάριστο θέαμα.
Τα μελίσσια δουλεύανε καλά και το αποτέλεσμα φαινόταν στις κερήθρες που γέμιζαν με φρέσκο μέλι.
Το περίμενα μιας και η τελευταία καλή βροχή είχε ανοίξει το χαμόρεικο στα ψηλότερα μέρη. Οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν αφού το απόγευμα μια δυνατή μπόρα πέρασε από το χωριό για να ευνοήσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Εγώ πάντως τον εξαγωγέα δεν τον έχω πλύνει μετά τον τελευταίο τρύγο για να δούμε...!!!


4 σχόλια:

Exagono είπε...

Μπραβο Σπυρο παντα τετοια.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Σπύρο
Είναι πολύ ευχάριστο να διαβάζουμε τέτοια ωραία μελισσοκομικά νέα.
Πάντα τέτοια,

markos aliprantis είπε...

Δεν στέλνεις και καμιά μπόρα σε μάς εδώ κάτω που ξεραθήκαμε;

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Παντα γεμάτα τα βαρέλια σου Σπύρο !