Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Σίτα συλλογής πρόπολης.


Πωλούνται οι συγκεκριμένου τύπου σήτες σε ρολό που βγάζει 62 σήτες. Τιμή ρολού 120€. Πληροφορίες 6973408069

Ένα από τα προϊόντα της μέλισσας που μένει ανεκμετάλλευτο από τους περισσότερους μελισσοκόμους είναι και η πρόπολη, που τον τελευταίο καιρό όμως έχει διαφημιστεί πάρα πολύ για τις ευεργετικές επιδράσεις της στον ανθρώπινο οργανισμό. Στα πλαίσια λοιπόν επέκτασης των δραστηριοτήτων μου στα μελίσσια αποφάσισα να μαζέψω και εγώ πρόπολη μιας και η τιμή της δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για παγίδες συλλογής πρόπολης είδα ένα βιντεάκι από ένα Γάλλο μελισσοκόμο που χρησιμοποιούσε πλαστική σίτα για την συλλογή της. Η σίτα που χρησιμοποιούσε ήταν της Γαλλικής εταιρίας Thomas η οποία την διαθέτει σε ρολό των 25m ή και σε μεμονωμένο κομμάτι. Παρήγγειλα λοιπόν ένα ρολό των 25m η τιμή του οποίου έφτασε μαζί με τα μεταφορικά 180€ και το οποίο έφτασε σήμερα στα χέρια μου. Πολύ καλή ποιότητα πλαστικού με μάτι σίτας 5mm. Το ρολό κόπηκε με το ψαλίδι και έβγαλε 62 παγίδες δηλαδή 2.9€ η μία μια συμφέρουσα τιμή θα έλεγα. Δεν μένει τώρα παρά να τοποθετηθούν στα μελίσσια και να αρχίσει η συλλογή!!!

8 σχόλια:

ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ είπε...

αντε καλη δουλεια σπυρακο !!!!!!!!!

για τιμη δεν μας ειπες ?

İlhami Uyar είπε...

very nice idea

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΤΑ ΠΡΟΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ANEL STANDARD ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ???.

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Σπύρο πολύ καλή η ιδέα σου.
Που μπορεί να διατεθεί τόση ποσότητα;

Beekeeper είπε...

καλημέρα, ποια περίδο είναι ομως καλό να μπεί η σίτα? Εκανα μια δοκιμή τώρα σε ενα μελισσι, όταν ειχε ανθίσει η λαδανία (που φημλιζεται) αλλα τζίφος

Σπύρος Σφήκας είπε...

Φώτη έχω αρχίσει να ψάχνω για την διάθεσή της.
Κώστα εγώ τις έβαλα 21 Ιουνίου και σε δέκα μέρες έχουν γεμισει σε μεγάλο βαθμό. Η δοκιμή έγινε και είχε επιτυχία, έτσι αγόρασα άλλο ένα ρολό για να βάλω σε όλα τα μελίσσια.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο σπυρο

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,

Βάζοντας την σίτα, αφήνετε και το καπάκι κάπως ανοιχτό ή το κλείνετε κανονικά;;

Ευχαριστώ