Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Βασιλοτροφία στο παλιούρι με την συσκευή Nicot.

Θα προσπαθήσω αν μπορέσω να κάνω μια σειρά αναρτήσεων για την βασιλοτροφία όπως την εφαρμόζω αυτή τη χρονική περίοδο που είναι ανθισμένο το παλιούρι αφού πιστεύετε από πολλούς ότι οι μάνες που βγαίνουν σε αυτό είναι από τις καλύτερες. Η βασιλοτροφία δεν θα γίνει με εμβολιασμό αλλά με την συσκευή Nicot που έχω προμηθευτεί εδώ και επτά χρόνια από την εταιρία Swienty, αλλά και με ένα δυνατό εικοσάρη μελίσσι ως έναρξης και αποπεράτωσης. Για αρχή τα τελάρα με την συσκευή και τις βέργες των κελιών ψεκάζονται με αρκετό νερόμελο και τοποθετούνται πάνω σε ένα μελίσσι για κάποιες ώρες για να τα γλύψουν και να τα περπατήσουν οι μέλισσες. Πέντε μέρες πριν την τοποθέτηση των κελιών στο μελίσσι έναρξης- αποπεράτωσης αυτό ορφανεύεται αφού του πάρω την μάνα και τα τελάρα με τον ανοιχτό γόνο και στην θέση τους τοποθετήσω τελάρα με εκκολαπτόμενο γόνο τέσσερα τον αριθμό. Στο εικοσάρη αυτό μελίσσι τοποθετώ μια γυρεόπιτα και ένα δίλιτρο μπουκάλι νερόμελο (χαμόρεικο) και αυτό γιατί αν και τα μελίσσια δουλεύουν πολύ καλά το παλιούρι αυτό το μελίσσι θα πρέπει να ταϊστεί πολύ καλά γι’αυτό και το μπουκάλι δεν θα του λείψει από πάνω. Μαζί με το παλιούρι δουλεύουν ταυτόχρονα τα αγριοτρίφυλλα τα γαϊδουράγκαθα και την σκούπα βοηθώντας στην όλη προσπάθεια. Μετά από δύο μέρες λοιπόν κλείνουμε την μάνα που έχουμε επιλέξει για τα καλά της χαρακτηριστικά μέσα στην συσκευή και τοποθετούμε το τελάρο ανάμεσα σε δυο τελάρα με ανοιχτό γόνο της. Αυτή το πολύ σε μία μέρα θα έχει γεννήσει στα πλαστικά κελιά οπότε πηγαίνοντας εμείς μετά από τρεις ημέρες θα μπορέσουμε να πάρουμε «γαλακτομένες» προνύμφες μερικών μόνο ωρών απαραίτητο για μια καλή και ολοκληρωμένη θρέψη των προνυμφών με βασιλικό πολτό. Έπεται συνέχεια….!!!

8 σχόλια:

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Φίλε Σπύρο , καλή επιτυχία ολόψυχα . Πιστεύω πως πολλοί από μας δεν γνωρίζουμε την συσκευή αυτή , γιαυτό και οι αναρτήσεις σου θα έχουν ενδιαφέρον για μας.
Καλή επιτυχία φιλαράκι.

Επόπτης είπε...

καλή επιτυχία

Μελισσομάντρι είπε...

Σπύρο καλή επιτυχία.Καλά τα γαϊδουράγκαθα .... σπαρμένα τα έχεις;

Γιάννης Γιάνναρος είπε...

Πάντως το παλιούρι, το σουσουρόμελο και η δεξιότητά σου, εκτός από τις ευχές μας, εγγυώνται την επιτυχία!

İlhami Uyar είπε...

Have a good job Spyros,we wait nice news everytime.Regards

Ανέστης Θ.Κετσετζίδης είπε...

Σπύρο
μας κρατάς σε αγωνία.
περιμένουμε...

Δημήτρης είπε...

Όπως πάντα εύστοχος στα θέματα που έχουν πολύ ενδιαφέρον για όλους μας.
Μπράβο Σπύρο!!!

χριστοφορος είπε...

εχω και γω την ιδια συσκευη αλλα δεν δουλευει οπως η izzy Quine .αλλα απο οτι βλεπω εχεις εγκλωβισει την βασιλισσα χωρις πλεξιμο της συσκευης εκτος και αν εχεις βαλει τυχαια φωτογραφια.καλη επιτυχια.