Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του μελισσοκόμου!!!

Το θερμόμετρο αποτελεί ένα αναπόσπαστο εργαλείο για μας τους μελισσοκόμους σε πολλές εργασίες μας ιδιαιτέρως όπου εμπλέκεται και η φωτιά. Η τεχνολογία μας έχει δώσει την δυνατότητα να μετράμε την θερμοκρασία από απόσταση με ασφάλεια ακρίβεια και ταχύτητα, και όλα αυτά με την βοήθεια των ακτίνων laser. Η απόκτηση λοιπόν ενός θερμομέτρου ακτίνων laser για ένα μελισσοκόμο δεν μπορώ να πω ότι είναι υπερβολή αλλά ευκολία. Η μέτρηση της θερμοκρασίας του μελιού σε διάφορα στάδια τρύγος-αποκρυστάλλωση η παρασκευή μελισσοτροφών βανίλιας, ζαχαροζύμαρου, σιροπιού αλλά και κάντιου καθώς επίσης και το βράσιμο των κυψελών μας σε λινέλαιο ή παραφίνη καθιστούν τη χρήση του θερμομέτρου απαραίτητη πόσο μάλλον ενός θερμομέτρου ακτίνων laser.

6 σχόλια:

Exagono είπε...

Α καλα Σπυρο εχεις ξεφυγει τελειως.

explore.bees είπε...

Καλησπέρα
Συμφωνώ μαζί σου . Σπύρο .
Έχω και εγώ ένα παρόμοιο .
Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να το βουτάς στα υγρά με όλα τα κακά επακόλουθα π.χ μεταφορά διαφορετικών σωματιδίων βακτηριδίων μυκήτων .
Άπειρες εφαρμογές .
Να είσαι καλά
Χρήστος .

Unknown είπε...

Πολύ καλό,τιμές και κάποιο link υπάρχουν διαθέσιμα;

lesvos_honey είπε...

Σπύρο η πρόοδος της τεχνολογίας αν πρόκειται και το κοινό καλό, καλά κάνει και προοδεύει!! Ενδιαφέρουσα η παρουσίαση σου. Με την ευκαιρία μιας και το αναφέρεις ... υπάρχει στα χέρια σου τίποτα βιβλιογραφία για τη διαδικασία παρασκευής βανίλιας; Αν ναι κάνε τη χάρη και κάνε μια ανάρτηση ή πέρασε μου με email ότι μπορείς. Ευχαριστώ

Σπύρος Σφήκας είπε...

Να είσαι καλά Φόρη με έκανες και γέλασα!!! Κοίτα στο www.analytika.gr
Φίλε μου δεν έχω κάτι για βανίλια αν βρω κάτι θα σε ενημερώσω.

oikomell είπε...

σπυρο ποσο το πηρες και απο που?