Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ανακύκλωση του κεριού μας

Και ενώ οι βροχές καλά κρατούν η προετοιμασία του εξοπλισμού μου για την άνοιξη συνεχίζετε με αμείωτους ρυθμούς, και αναφέρομαι στην προμήθεια των τεχνιτών φύλλων κερήθρας που θα χρειαστώ για την φετινή χρονιά. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές που αγόραζα έτοιμα φύλλα κερήθρας, φέτος έφτιαξα τις κερήθρες μου από το δικό μου κερί που μάζευα για το σκοπό αυτό τα τελευταία χρόνια και προέρχεται είτε από ανακυκλώσιμες παλιές κερήθρες είτε από τα απολεπίσματα των τρύγων. Έτσι λοιπόν για το σκοπό αυτό επισκέφτηκα μια βιοτεχνία κερηθρών που δραστηριοποιείτε στο χώρο αυτό πάρα πολλά χρόνια και βρίσκεται στην περιοχή μου, για να «χτυπήσω» τα δικά μου φύλλα πληρώνοντας μόνο τα εργατικά. Από την συγκεκριμένη βιοτεχνία προμηθεύομαι όλα αυτά τα χρόνια τις κερήθρες μου και έχω μείνει ευχαριστημένος από τον τρόπο που τις πιάνουν και τις χτίζουν οι μέλισσες. Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν τράβηξα και μερικές φωτογραφίες αλλά και ένα βιντεάκι από την όλη διαδικασία. Για την ουσία τώρα θα σας πω ότι έδωσα 82 κιλά κερί και πήρα 975 φύλλα κερήθρας πληρώνοντας 96€ παίρνοντας πίσω και ένα κιλό κερί σε μισές κερήθρες (τα τελειώματα της καζανιάς).Θέλω να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι η χαμηλή τιμή του κεριού στο εμπόριο αλλά προπαντός η ασύγκριτη ποιότητα των δικών μας κερηθρών από αυτές του εμπορίου, καθιστούν την ανακύκλωση των δικών μας κεριών σε τεχνητά φύλλα απολύτως συμφέρουσα.


9 σχόλια:

SFAKA BEE είπε...

καλησπερα σπυρο.τι βαρος κερηθρας χρισιμοποιης?ενα αλο βασικο στοιχειο ειναι οτι η κερηθρα πρεπει να καληβη ολο το πλαισιο ετσι εχουμε μεγαλητερη επειφανια και περισοτερα κελια,ακομα βρισκουμε ευκολοτερα τη βασιλισσα γιατι δεν μπορει να περαση στην αλλη μερια του πλαισιου.[κρυφτο βασιλισσας]

Exagono είπε...

Σπυρακο το βασικο ειναι αυτο που ανεφερες,οτι ξερεις τι κερι βαζεις στα μελισσια σου.Ευχομαι να γεμισεις με μελι και τα 975 φυλλα.

IxNiLaTiS είπε...

Είναι και αυτό στα μελλοντικά μου σχέδια, αλλά ακόμα δεν έχω πολλά κιλά για να τυπώσω.
Πες μας περισσότερα γι αυτό. Το κερί απολυμένεται για τυχόν ασθένειες;

Γιώργος είπε...

Σπύρο, καλησπέρα.
Φαντάζομαι πως πρέπει να αισθάνεται υπέροχα όποιος βγάζει κερήθρες από δικό του κερί. Σου εύχομαι λοιπόν κι εγώ κάθε επιτυχία με τις νέες σου κερήθρες.

markos aliprantis είπε...

Μπράβο Σπύρο δεν είχα δεί πώς δουλεύει το σύστημα παρά μόνο σε διαφημίσεις.
Καλόχτιστες και καλοτρύγητες οι καινούριες κηρήθρες.

İlhami Uyar είπε...

Dear Spyros Sfikas nice method to get honeycomb,thank you sharing,best wishes,stay well.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλόχτιστες και να γεμίσουν μέλια!
Καλή αποκριά και Καλή Σαρακοστή!

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι να τις γεμίσεις μέλι.Καλή αποκριά και καλή σαρακοστή.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Σπύρο
σου εύχομαι να γεμίσουν όλα τα φύλλα.