Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Ξεχάσατε που βάλατε το ξέστρο σας;


Πόσες φορές κατά την διάρκεια των επιθεωρήσεων στα μελίσσια μας, και ιδιαίτερα την άνοιξη όπου υπάρχει οργασμός εργασιών, δεν έχουμε χάσει το ξέστρο μας, είτε κάπου μέσα στο μελισσοκομείο είτε όταν πρέπει να το αφήσουμε κάπου για να δουλέψουμε και με τα δυο μας χέρια και μετά ψαχνόμαστε που το αφήσαμε; Μια έξυπνη λύση που είδα σε ένα τεύχος του American Bee Journal είναι η τοποθέτηση με ράψιμο πάνω στην μελισσοκομική μας φόρμα (στην προκειμένη περίπτωση στην πίσω τσέπη του τζιν) ενός μικρού μαγνήτη. Έτσι όταν θέλουμε να δουλέψουμε και με τα δυο μας χέρια, ένα ακούμπηγμα του ξέστρου στον μαγνήτη και αυτό ήταν όλο, θα παραμείνει εκεί μέχρι να το ξαναχρειαστούμε όσο ξεχασιάρηδες και αν είμαστε.

11 σχόλια:

İlhami Uyar είπε...

Very nice idea

Beebbc and sv2bbc είπε...

πολύ καλό.

meliritos είπε...

Το πιο ωραιο ηταν οταν εκλεισα το ξυστρο μεσα στην κυψελη το βρηκα βεβαια στην επομενη επιθεωρηση.
Ας ειναι καλα το κατσαβιδι απο την εργαλειοθηκη.

IxNiLaTiS είπε...

Πρόσεξε !!! Εργαλεία που κρέμονται από πάνω μας ή τα έχουμε σε κάποια τσέπη, πχ κατσαβίδια κλπ, μπορεί να μας τραυματίσουν, και μάλιστα άσχημα, σε περίπτωση πτώσης.

meli elikon είπε...

Μπράβο! Πολύ καλή ιδέα!
Μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε σημείο που να μην κινδυνεύουμε να τραυματιστούμε όπως είναι η εξωτερική πλευρά του μηρού.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

Γιασου Σπυρο για'σας παιδια! ειμαι ο Παντελης απο τα Βατικα λακωνιας, πολυ καλη ιδεα με τον μαγνητη μικρο και ησχιρο μαγνητη μπορουμε να βγαλουμε απο εναν παλιο σκληρο δισκο απο [pc] εχει και τριπουλες για να ραφτη ομορφα.!!

UNUTMAZSOY ARICILIK είπε...

çok güzel dostum....tebrik ederim....

Anestis Ketsetzidis είπε...

Σπύρο
μια άλλη λύση είναι να έχουμε μαζί μας 2-3 επιπλέον.

SFAKA BEE είπε...

Σπυρο καλυσπερα ειμαι νεοσ χρηστης.ειναι πολυ πρακτικο και ευχριστο.

Spyros είπε...

αν είναι πολύ δυνατός, μήπως τραβήξει και το αναμμένο καπνιστήρι;;; !!!

Επόπτης είπε...

Σπύρο πολύ ωραίο, αλλά θα προτείνω και μια τροποποίηση.
Να υπάρχει φερμουάρ στη θήκη ((που θά πρέπει να είναι από λεπτό δέρμα για μεγαλήτερη αντοχή)), τοποθέτησης γιατί θα μας βάλει τις φωνές η γυναίκα όταν πάει να το βάλει στο πλυντήριο.