Σάββατο, 25 Ιουλίου 2009

Λίγο πριν τον δεύτερο τρύγο

Έχει περάσει σχεδόν ενάμιση μήνας από τον τελευταίο τρύγο που είχα βάλει τις κερήθρες τρυγημένες στα μελίσσια, και η εικόνα που παρουσιάζουν αυτές σήμερα είναι αρκετά ικανοποιητική. Τα μελίσσια όλο αυτό το διάστημα δουλέψανε αρκετά καλά με αποκορύφωμα την βελανιδιά. Το μέλι της βελανιδιάς είναι πολύ σκούρο έχει άρωμα γλυκόριζας γίνεται καφέ κατά την κρυσταλλοποίηση και αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια σε ιχνοστοιχεία μέλια. Η ανάμιξή του στον τρύγο με τα εναπομείναντα ξεγονιασμένα ανθόμελα της άνοιξης αλλά και με τα τελευταία ανθόμελα που βάλανε οι μέλισσες θα δώσει ένα αρωματικό μέλι. Όλο αυτό το διάστημα βέβαια στο ποτάμι οι μέλισσες δουλέψανε και δουλεύουνε κάθε λογίς αγκάθια και αγριολούλουδα. Σε μια χθεσινή μου βόλτα στα μελίσσια και στον κάμπο τράβηξα μερικές φωτογραφίες όπου έβλεπα ότι βοσκούσαν μέλισσες.
Ένα δάσος απο γαλαζούλες
και ένα δάσος απο μεγάλα γαιδουράγκαθα που μόλις αρχίζουν να ανθίζουν
η ρίγανη δίνει αρωματικό μέλι
ροζ βάτος
μοιάζει με έρπουσα λευκή λιγαριά

Εκείνο όμως που δεν γνωρίζω τι είναι, είναι ένα ροζ-μοβ λουλουδάκι το οποίο δεν το έχω ξαναδεί σε τόση ποσότητα και τόσο αναπτυγμένο και στο οποίο οι μέλισσες έδειχναν ιδιαίτερη βουλιμία. Οι τελευταίες καλές βροχές το ευνόησαν και έχει γεμίσει τον κάμπο, στεκόμενος δε από πάνω του μοσχοβολάει όπως η ρίγανη.

9 σχόλια:

Αθ. Γ. Μιχαηλίδης είπε...

Μπράβο Σπύρο!
Τελικά η περιοχή σου είναι ιδανικός μελισσότοπος και σύ μελισσομάστορας.

Ανεστης Θ. Κετσετζιδης είπε...

Καλούς και τρύγους να έχεις.

Foris Mouratidis είπε...

Ωραια βοσκοτοπια.
Καλα μελια.

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Γειά σου κυρ Σπύρο , καλούς τρύγους και δυνατά μελίσσια.

markos aliprantis είπε...

Πάντα τέτοια,πάντα τέτοια Σπύρο.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλές σοδιές!

spyros είπε...

Σπύρο, έχεις δει μέλισσες να δουλεύουν το βάτο; Εγώ έχω πολύ, αλλά μέλισσα πάνω καμία...

giannis kazanis είπε...

Γεια σου σπύρο.
Το φυτό που λές πως δεν γνωρίζεις μοιάζει με ένα αρωματικό φυτό που έχουμε εδώ στην Κρήτη και το λέμε φλισκούνι.
Η φωτογραφία δεν βοηθάει και πολύ γιατί υπάρχει και άλλο φυτό που μοιάζει με αυτό.
Δώσε περισσότερα στοιχεία: όπως μήκος βλαστού, εάν είναι αρωματικό σαν τι μυρίζει, τα φύλλα του τί σχήμα έχουν, πότε ανθίζει?

Ανώνυμος είπε...

視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋