Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Το πανηγύρι μόλις άρχισε!!!





Η Άνοιξη πλέον έχει κάνει την εμφάνισή της για τα καλά. Και αυτό το διαπίστωσα σήμερα πηγαίνοντας στα μελίσσια μου όπου και με περίμενε πολύ δουλειά. Να βάλω σώματα στον δεύτερο όροφο, να χαλάσω τα αυτιά, να προσθέσω άχτιστα φύλλα κερήθρας, να κάνω καθαρές γονοφωλίες, να κόψω καμιά παραφυάδα και να χαλάσω και πολλά βασιλικά κελιά μιας και τα μελίσσια δεν κρατιούνται φέτος από σμηνουργίες. Βλέπετε το ανοιξιάτικο ρείκι έχει ευνοηθεί από τον καλό καιρό και τις καλές θερμοκρασίες και δουλεύει πολύ καλά φτιάχνοντας τα μελίσσια με γοργούς ρυθμούς, μιας και αυτά είναι χωμένα μέσα στα ρείκια, βοηθώντας με έτσι να χτίσω πάρα πολλές καινούριες κερήθρες. Το θέμα είναι ότι στην περιοχή μου όλες οι υπόλοιπες ανθοφορίες έπονται και με αυτούς τους ρυθμούς και από τόσο νωρίς θα αντιμετωπίσω πρόβλημα με τις σμηνουργίες, ίδωμεν!!!

6 σχόλια:

trikalinos-Trikala Greece είπε...

Ομορφιές βλέπω Σπύρο!
Δώσε χώρο "στα κορίτσια" για να δουλέψουν άνετα.

ΛΥΤΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Τέτοια βλέπω και τρελαίνομαι που δεν μπορώ λόγω σχολής να πάω στα μελίσσια μου στο χωριό... Σπύρο το μελισσοκομείο σου είναι πολύ όμορφο(ειδικά στην φωτό του φόντου πάνω) και σε πολύ ωραία τοποθεσία! Καλά μέλια...

markos aliprantis είπε...

Καλή ευκολία και να πάρεις πολλά μέλια.

İlhami Uyar είπε...

Dear Spyros Sfikias,I wish you have muchmore devolopping and get honey your bees,I think flora fauna suıtıble to get any more honey and other bees prodacts.Best wishes.

melisettas είπε...

ΚΑΙ ΩΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΤΑ ΤΟΤΕ ΚΑ ΔΕΙΣ ΔΟΥΛΙΑ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ.

Σπύρος Σφήκας είπε...

Ευχαριστώ συνάδερφοι για τις ευχές και τα καλά σας λογια!!!