Στα τέλη του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης οι μελισσοκόμοι πρέπει να είναι σε επιφυλακή για τυχόν συμπτώματα νοζεμίασης στα μελίσσια τους. Σε αυτή την ανάρτηση απευθύνομαι περισσότερο σε εκείνους τους μελισσοκόμους που διαθέτουν μικροσκόπιο και κάνουν μόνοι τους ελέγχους στα μελίσσια τους. Στις φωτογραφίες που βλέπετε φαίνονται οι διαφορές στα σπόρια των δύο μορφών νοζεμίασης Nosema ceranae και Nosema apis. Έχουμε έτσι την δυνατότητα μιας πρώτης διάγνωσης για το ποια από τις δυο μορφές ταλαιπωρεί τα μελίσσια μας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
4 σχόλια:
εντάξει!!!! κάναμε την διάγνωση και μετά????? απλά ξέρομε ότι έχομε αυτήν την αρρώστια!!!
Dear Spyros Sfıkıas,I wish no nosemas and unwanted circiumstances at colonies.In another hand,open clinics very best idea,I hope all greek beekeepers can be solve disaes problems via those clinics.Differnt disaes effect our colonies,in my opinion like this clinics might be built everywhere so we will be prevent many disaes without give damage our bees.I wish you more prodactivity years,best regards,all the best.
Παντελή για να μην φτάσουμε στο σημείο να ξέρουμε όπως λες ότι έχουμε αυτή την αρρώστια , ο έλεγχος με το μικροσκόπιο πρέπει να γίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά την διάρκεια του χειμώνα μέχρι τα μέσα της άνοιξης για να ξέρουμε τι μας γίνετε. Αν γίνει όταν βλέπουμε ότι τα μελίσσια μας χάνονται τότε χάσαμε και εμείς το παιχνίδι. Όσον αφορά τι κάνουμε από εκεί και μετά τι να σου πω, υπάρχουν πολλά σκευάσματα και συνταγές για θεραπεία με το Fumagilin-B στην κορυφή της πυραμίδας. (Υπάρχει και σχετικό άρθρο στην τελευταία επιθεώρηση).
Είμαστε, επίσης, αναμένεται
Δημοσίευση σχολίου