Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Συντήρηση καπνιστηριού και ξέστρου

Στα πλαίσια προετοιμασίας και συντήρησης του εξοπλισμού μας για την καινούργια χρονιά δεν πρέπει να ξεχάσουμε να ασχοληθούμε με δύο βασικά εργαλεία δουλειάς μας το καπνιστήρι και το ξέστρο.
Από την προηγουμένη χρονιά είναι σίγουρο ότι θα έχουν εμφανή τα σημάδια έντονης δουλειάς γι αυτό λοιπόν θα πρέπει να τα συντηρήσουμε για να είναι αξιόπιστα στην χρονιά που ξεκινάει. 
Έτσι λοιπόν σε ένα μεταλλικό δοχείο με 20 λίτρα νερό προσθέτω 150 γραμμάρια καυστική σόδα και το αφήνω να βράσει.
Κατόπιν βουτάω μόνο τον θάλαμο καύσης από το καπνιστήρι και το ξέστρο μέσα στο διάλυμα που βράζει και τα αφήνω περίπου 20 λεπτά.
Αφού διαπιστώσω ότι έχουν φύγει οι βρωμιές τα καθαρίζω με το πιεστικό και έτοιμα.
Όσον αφορά την φούσκα με την βοήθεια μιας σπάτουλας που έχει θερμανθεί και μιας πετσέτας εμποτισμένης με διαλυτικό γίνεται σαν καινούργια.
Στο τέλος βάφω με ένα έντονο χρώμα το ξέστρο για να το βρίσκω πιο εύκολα όταν το ψάχνω!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ 
Η εφαρμογή έχει γίνει στο κορυφαίο επαγγελματικό ανοξείδωτο καπνιστήρι της Dadant και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά οποιουδήποτε άλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: