Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Σίτες συλλογής γύρης (crash test)

Η σκέψη υπήρξε από πολύ παλιά για μετατροπή της κινητής βάσης που δουλεύω στα μελίσσια μου και σε γυρεοπαγίδα. Θα έπρεπε όμως να βρω την σίτα συλλογής που θα πληρούσε τις προδιαγραφές που εγώ είχα βάλει για την κατασκευή μου. Η δοκιμές έγιναν ανάμεσα σε τέσσερις σίτες εισαγωγής τις οποίες και θα παρουσιάσω μέσα από αυτή την ανάρτηση για όποιους είναι στα σχέδιά τους κάτι τέτοιο.


Η πρώτη σίτα είναι ρουμάνικη από την εταιρία Stuparul με διάμετρο τρύπας 4,7 πολύ καλή κατασκευή αλλά μάλλον κάνει περισσότερο για παγίδες εισόδου.


. Η δεύτερη είναι τούρκικη από την εταιρία Temel Petek με διάμετρο τρύπας 5,6 υπερβολικά μεγάλη θα έλεγα που αφήνει να περνάει και γύρη μέσα στην κυψέλη αλλά καλή κατασκευή


την τρίτη την πήρα από την εταιρία Civan και αυτή τούρκικη με διάμετρο τρύπας 4,8 αλλά πολύ λεπτή και εύθραυστη 


και η τελευταία την οποία και επέλεξα προσωπικά για την κατασκευή μου είναι πολωνέζικη από την εταιρία Lyson με διάμετρο τρύπας 4,9 πολύ καλή κατασκευή σε μέγεθος και αντοχή. 


Τα συμπεράσματα βγήκαν με πιο σημαντικό θα έλεγα ότι οι σίτες που έχουν κατά μήκος νεύρα βοηθούν σημαντικά τις μέλισσες να περάσουν από τις τρύπες απελευθερώνοντας ταυτόχρονα και την γύρη τους.         4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

με ενδιαφερει το θεμα μιας κ εγω δουλευω με κινητους πατους κ 7 παγιδες που εβαλα περσι με πατεντα μου εσπασαν τα νευρα.ποια ειναι η φιλοσοφια της κατασκευης σου?βασιλης

Ανώνυμος είπε...

αν κανεις την ιδια κατασκευη με τις παλιωτερες σου πως αντιμετωπιζετε το θεμα των κηφηνων?

Vasilis Papadakis είπε...

Σπύρο γίνεται αποστολή μέσα από το site? ή του έστειλες mail γιατί στην χώρα βγάζει μόνο Πολωνία.

Χρήστος Γ. είπε...

Μελισσότσαρκα σήμερα!
Καλημέρα!