Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Μπόμπιρες μελισσοκόμοι !!!

Το ραντεβού είχε κανονιστεί από καιρό όταν ο μικρός μου Λεωνίδας (ο εκκολαπτόμενος με την κίτρινη) μου είχε πει «μπαμπά πότε θα δείξουμε τις μέλισσές μας στους συμμαθητές μου;». Σήμερα λοιπόν ήταν μία ιδιαίτερη μέρα αφού η επίσκεψή μου στο 9ο Νηπιαγωγείο Ναυπάκτου με γέμισε ιδιαίτερη χαρά!!! Και αυτό γιατί βρέθηκα σε ένα διαφορετικό ακροατήριο ανάμεσα σε μπόμπιρες που έβλεπαν για πρώτη φορά και τόσο κοντά τόσες πολλές μέλισσες ,μέσα από την κυψέλη παρατήρησης που είχα κατασκευάσει. 
Οι γνώσεις τους πολλές μιας και η δασκάλα τους η κ.Αλέκα μέρες τώρα τους είχε προετοιμάσει για την σημερινή ημέρα. Οι ερωτήσεις τους αμέτρητες οι δε απαντήσεις τους όλες με μια φωνή:

Ερ. Ποιά είναι η αρχηγός στην κυψέλη;Απ. Η βασίλισσαααααα!!!Ερ. Τι παίρνουμε από την κυψέλη;Απ. Το μέλιιιιιιιι!!!Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψω τις εντυπώσεις των μικρών «μελισσοκόμων» ένα είναι σίγουρο ότι θα τους μείνουν αξέχαστες!!! 

5 σχόλια:

biologikomeli είπε...

Φίλε Σπύρο

Εκεί μου έιμαι ήσουνα και εδώ που είσουν θα ρθω!
Τι εννοώ, στις 9-10 Απριλίου εχω και εγώ παρουσίαση στους δύσκολους μικρους, και θα ήθελα να κατασκευάσω μια κυψέλη παρατήρησης,, έχεις σχέδια??Συγχαριτηρια για την παρουσίαση σου!

Koutsoukos Kostas είπε...

Eίσαι κι ο πρώτος

Σπύρος Σφήκας είπε...

Γιάννη δεν έχω σχέδια. Το κάτω μέρος είναι πενταράκι και το πάνω ένα τελάρο με την μάνα και την γέννα της και ανάμεσα βασιλικό διάφραγμα.Ευχαριστώ!!!
Γεια σου φίλε Κώστα!!!

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Δείχνε τον δρόμο , να ακολουθούμε και εμείς!!!

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο για την κίνηση σου αυτή. Πρέπει να γίνει από όλους μας, μικρούς και μεγάλους κατανοητό πως δεν υπάρχει για τον άνθρωπο και για αυτά που του προσφέρει χρησιμότερο έντομο από την μέλισσα.

Χρήστος Μαραγκός