Κατά την διάρκεια συσκευασία του μελιού μας από το βαρέλι διαύγασης - ωρίμανσης στα δοχεία τυποποίησης και συγκεκριμένα προς το τέλος της διαδικασίας όταν το μέλι φτάσει στο ύψος της κάνουλας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον αφρό που μαζεύετε στην επιφάνεια του μελιού και μας δυσκολεύει όταν γεμίζουμε τα τελευταία βαζάκια. Η απομάκρυνσή του είναι απαραίτητη αν θέλουμε να πάρουμε πεντακάθαρο όλο το μέλι μας. Η διαδικασία αν και φαντάζει δύσκολη είναι πολύ απλή και εύκολη. Παίρνουμε ένα κομμάτι ύφασμα (τσαντίλα) και αφού το κόψουμε στην διάσταση που θέλουμε το βρέχουμε με κρύο νερό και το στραγγίζουμε πολύ καλά τινάζοντας το. Μετά το απλώνουμε απαλά στην επιφάνεια του μελιού πάνω από τον αφρό και το πιέζουμε ελαφρά. Κατόπιν αρχίζουμε να το διπλώνουμε προς μια κατεύθυνση σιγά σιγά και στο τέλος το αφαιρούμε . Με την διαδικασία αυτή το ύφασμα εγκλωβίζει τον αφρό και τον παίρνει μαζί του δίνοντάς μας ένα πεντακάθαρο μέλι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
8 σχόλια:
Σπύρο οι μέλισσες δεν θα γλύψουν τίποτα?
Σπυρο ευχαριστουμε για τις πολυτιμες συμβουλες σου.
kali doulıa
ΚΑΛΟ Σ΄ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
Να είσαι καλά Σπύρο,πεδευόμουν με το σουρωτήρι και χαρτί κουζίνας σαν χαζός .
Γεια σου Σπυρο με τις πατεντες σου!!
Πολυ καλο Σπυρο
Πολυ καλό σε ευχαριστώ πολυ σήμερα μόλις το δοκίμασα ειναι απίστευτος τρόπος και παρά πολυ γρήγορος.το μέλι καθάρισε με την μια χωρίς να αφήσει τίποτα πάνω στην επιφάνεια
Δημοσίευση σχολίου