Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Και του χρόνου καλύτερα!!!

Παρά τα όποια προβλήματα έφτασε η ώρα του τρύγου και για τα μελισσάκια μου, που φέτος δεν εννοήθηκαν ιδιαίτερα από την μικρή άνοιξη. Μια άνοιξη που εκεί που ήταν έτοιμα μετά την αναστροφή πατωμάτων να πάρουν τρίτο πάτωμα τα κράτησε καθηλωμένα στους δυο ορόφους. Παρόλα αυτά ο μήνας Ιούνιος ήταν πολύ καλός μιας και ο δρυς (βελανιδιά- δένδρος) δούλεψε πολύ καλά και έτσι κατάφεραν να φουλάρουν σε μέλια έστω και στο τέλος Τα σώματα λοιπόν με τα μέλια μεταφέρθηκαν στην αποθήκη όπου ακολούθησε η διαδικασία του τρύγου για την οποία θέλω να σημειώσω δυο πραγματάκια που με διευκόλυναν. Πρώτον αφορά το ατμομάχαιρο που το τοποθετώ έξω από την αποθήκη περνώντας τα λάστιχα μέσα από μια μικρή τρύπα στον τοίχο της. Αυτό για λόγους ασφάλειας αλλά και για την αποφυγή αυξημένης θερμοκρασίας στον χώρο του τρύγου, λόγω ατμού και φλόγας προπανίου. Δεύτερον για την βάση στήριξης των τελάρων στον πάγκο απολεπισμού. Η βάση αυτή έχει το σχήμα του κεφαλαίου γράμματος Η και στην οποία έχω βιδώσει μια ξυλόβιδα από το κάτω μέρος της έτσι όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Ακουμπώντας έτσι το τελάρο πάνω στην βίδα εξασφαλίζω σταθερότητα του τελάρου όσο βαρύ και αν είναι. Τα βαρέλια γέμισαν και φέτος δόξα το Θεό, αρχίζουν όμως οι σκέψεις της διάθεσης του μελιού μιας και η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη. Θα κινηθώ λοιπόν για το σκοπό αυτό στο χονδρεμπόριο για την διάθεση 2 τόνων μελιού ανθέων + βελανιδιάς αναρτώντας και την σχετική αγγελία. Καλή συνέχεια στους συναδέλφους μελισσοκόμους!!!

10 σχόλια:

Ανεστης Θ. Κετσετζιδης είπε...

Σπύρο
καλοξόδευτο!

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Oπωσδήποτε καλοξόδευτο Σπύρο και του χρόνου νά σαι γερός και με τα διπλά μέλια. Η χρονιά είναι δύσκολη για τον κλάδο μας (των ερασυτεχνών μελισσοκόμων)αλλά θα έρθουν και καλύτερες χρονιές.

Νά σαι πάντα καλά.

Μελισσομάντρι είπε...

Σπύρο.
Καλοξόδευτο και του χρόνου με υγεία και με περισσότερα μέλια.

markos aliprantis είπε...

Σπύρο και του χρόνου με περισσότερο μέλι και καλοπούλητο.

Mesologgi bee είπε...

Σπυράκο σε είχαμε χάσει.Σου εύχομαι να έχεις καλά κέρδη και του χρόνου όλοι να πάρουμε περισσότερα μέλια. Δυστυχώς στα μέρη μας όταν έπρεπε να βρέξει, είχε ξηρασία και όταν έπρεπε και ζεστάνει ο καιρός έβρεχε κάθε μέρα.

Corfu bee είπε...

Σπύρο να είσαι καλά και του χρόνου πιο πολύ

IxNiLaTiS είπε...

Πού είσουν εσύ τόσο καιρό βρε;
Και εγώ έτσι κατάμαυρο μέλι έβγαλα φέτος από δρύς, αφού ο έλατος δεν έδψσε, αλλά η γεύση του είναι φανταστική. Κρίμα που ο κόσμος γνωρίζει μόνον αυτά τα τρία μέλια κια δεν δοκιμάζει από τα άλλα.

kkokinos είπε...

Χαθηκες Σπυρο!!!
Καλοξοδευτο ευχομαι,συμφωνω με τον ixnilati πολυ γευστικο μελι και πλουσιο σε ιχοστοιχεια αντε και του χρονου πολλαπλασιο!!!!!!

Βασίλειος Ξεσφίγγης είπε...

Συνάδελφε δες εδώ και γράψε μου αν σε ενδιαφέρει να συμμετάσχεις.

http://melissocosmos.blogspot.com/2010/07/2-oxi.html#more

Επόπτης είπε...

καλοπούλητο και στα επόμενα ότι καλύτερο