Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ένα χρήσιμο εργαλείο

Στα σχέδια συντήρησης των κυψελών μου τον χειμώνα συμπεριλαμβάνονται και η αντικατάσταση σάπιων τμημάτων τους με άλλο καινούριο ξύλο. Βλέποντας λοιπόν την προσφορά του Lidl αυτής της εβδομάδος για ένα δισκοπρίονο πάγκου αποφάσισα να το αποκτήσω μιας και η τιμή του ήταν αρκετά καλή σε σχέση με άλλα παρόμοια μηχανήματα της αγοράς. Με 120€ λοιπόν απέκτησα ένα εργαλείο που θα με βοηθήσει σημαντικά στην συντήρηση του εξοπλισμού μου αλλά θα με εμπνεύσει και για άλλες ξυλουργικές μελισσοκομικές κατασκευές.

11 σχόλια:

Exagono είπε...

Καλοριζικο.Καλες εργασιες να εχεις και μεγαλη προσοχη.safety first.

πατεντιάρης είπε...

Προσοχή στα δάχτυλα!!!
Μιλώ ως παθόν. Για χιλιοστό του χιλιοστού γλύτωσα τον τένοντα του δεξιού μου δείκτη. Μου έχει μείνει ένα μικρό κουσουράκι αλλά δόξα το Θεό όλα καλά. Έκτοτε όποτε δουλεύω στο δίσκο, τους διώχνω όλους και δουλεύω μόνος για να είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά και μόνο!
Αρκεί ένα δέκατο του δευτερολέπτου να γίνει η ζημιά!
Καλορίζικο!!!

ΜΕΝΤΕΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Σπύρο καλορίζικο τα λεφτά του θα τα βγάλει και με το παραπάνω φαίνετε πολύ καλό.

trikalinos-Trikala Greece είπε...

Σπύρο είναι χρήσιμο εργαλείο.
Με την μετατροπή ενός παρόμοιου,έκανα "παπαδες",αλλά όπως είπε και ο Περικλής (που χάθηκες μικρέ?)χρειάζεται προσοχή,γιατί το δάχτυλό μου το γλύτωσα "παρά τρίχα".
Καληνύχτα.

markos aliprantis είπε...

Σπύρο καλορίζικο.Τα είπαν όλα οι προηγούμενοι.Το έχει πάρει ένας φίλος για ψιλοδουλιές είναι μια χαρά δεν κάνει για σκίσιμο πάνω από 3cm.

Spyros είπε...

μπορείς με 2-3 φωτο να περιγράψεις πώς συντηρείς την κυψέλη με αυτό το εργαλείο;

Σπύρος Σφήκας είπε...

Ευχαριστώ πολύ φίλοι μου. Σπύρο όταν αναφέρομαι ότι συντηρώ τις κυψέλες με αυτό το εργαλείο εννοώ ότι κόβω με ακρίβεια χιλιοστού και αλφαδιασμένο το κομμάτι εκείνο που είναι σάπιο και στη συνέχεια με την ίδια ακρίβεια κόβω κομμάτι καινούργιου ξύλου (σουηδικό) και το προσαρμόζω σαν τσόντα στην κυψέλη. Πιστεύω να βοήθησα θα προβώ όμως αργότερα σε συγκεκριμένη ανάρτηση γ’ αυτό το θέμα.

μελιΣακης είπε...

Σπύρο όταν έχει το προστατευτικό πάνω στον τροχό είναι σχεδόν ασφαλές. Όμως το μόνο που μπορεί να κάνει τότε ,είναι το σκίσιμο σανίδας ή κόψιμο. Οι δυνατότητές πολλαπλασιάζονται χωρίς το προστατευτικό ,τότε όμως γίνεται πολύ επικίνδυνο!Όπως και οι προηγούμενοι ,έχω ιδίαν πείρα.
Καλορίζικο,καλές και ασφαλείς δουλειές!

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Σπύρο καλορίζικο και καλές δουλειές, έχω ακριβός το ίδιο σε κόκκινο χρώμα. Μην ανησυχεις πάντος , λίγο τα παίρνει τα δάχτυλα.

Εσυ δεν θα πάθεις τίποτα , δεν το εύχομαι , είμαι βέβαιος.

chaniabee είπε...

Όμορφο εργαλιάκι!!! Καλορίζικο και από μένα και πρόσεχε τα ακρα σου!! Η πολύ άνεση σκοτώνει!

Τάκης Κοντούλης είπε...

Σπύρο καλορίζικο καλές κατασκευές και επισκευές !!