Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες


Τις τελευταίες ημέρες έπεσε στην αντίληψή μου ένα μελισσοκομικό blog μαϊμού. Με την πρώτη ανάγνωση των αναρτήσεών του κατάλαβα ότι ήταν δουλειά ενός «φίλου» από τα παλιά. Ο κύριος Αλέξανδρος με την αλόη βέρα ξαναχτύπησε αυτή την φορά εξ ονόματη ενός συναδέρφου κυρίου Στάθη, θέλοντας να μας πείσει σώνει και καλά ότι η αλόη είναι το φάρμακο που θα σώσει τις μέλισσες από όλες τις ασθένειες. Ο κύριος Αλέξανδρος κάνει την δουλειά του προσπαθώντας με κάθε τρόπο να ψαρέψει μελισσοκόμους, το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς όταν κάποιος θέλει να μας πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες; Προσωπικά δεκατρία χρόνια τώρα που είμαι συνδρομητής σε δύο αμερικάνικα μελισσοκομικά περιοδικά παγκοσμίου κυκλοφορίας δεν διάβασα αλλά ούτε και είδα κάπου να αναφέρετε κάτι για την αλόη βέρα, για ένα προϊόν που οι ίδιοι οι Αμερικάνοι εξάγουν. Τώρα πώς ο κύριος Αλέξανδρος τα κατάφερε εδώ στην Ελλάδα να ανακαλύψει όλα αυτά για την αλόη και τις μέλισσες νομίζω ότι του αξίζει ένα πρωτοσέλιδο στο American Bee Journal. Συνάδερφοι ας μην γελιόμαστε στο χώρο μας υπήρχαν και θα υπάρχουν "τσαρλατάνοι" που θα προσπαθήσουν να μας εκμεταλλευτούν με κάθε τρόπο, θα πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί. Προσωπικά αυτό που συστήνω σε κάθε συνάδερφο που θα βρεθεί μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις είναι να συμβουλεύετε τα Εργαστήρια Μελισσοκομίας των Πανεπιστημίων μας, ακούγοντας τις απόψεις αλλά και τις συμβουλές που θα του δώσουν οι Έλληνες επιστήμονες και όχι περιφερόμενους τσαρλατάνους.

11 σχόλια:

İlhami Uyar είπε...

I accept your idea,I wonder conclusion,I hope you will give necessary information latest circiumstances,best wishes.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα την ανάρτηση σου και αναζήτησα το blog του φίλου Αλέξανδρου επί ονόματι με το όνομα του συναδέλφου Στάθη.
Ρεκόρ!!!!!!!!!!! 5 στις 5 αναρτήσεις όλα τα σφάλω όλα τα μαχαιρώνω για την Αλόη. Πράγματα και θαύματα! Εμείς χρόνια μελισσάδες δεν κάναμε τέτοιες παρατηρήσεις. Εσύ Αλέξανδρε (Στάθη ήθελα να πω) στα τρία χρόνια ενασχόλησης σου πότε πρόλαβες αγόρι μου; Ούτε το ερευνητικό τμήμα του πανεπιστημίου να ήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Μετά λύπης διαπίστωσα ότι ο αγαπητός Στάθης εξάλειψε όλα τα σχόλια που υπήρχαν και την ανάρτηση σχολίων……
Πιθανόν να μην επιθυμεί ενοχλήσεις.
Του κάνω μια σύσταση από την παρούσα ανάρτηση φιλικά πιστεύοντας πως θα την δεχτεί.
Αγαπητό μου παιδί Στάθη είσαι νέος ακόμα…μην παρασύρεσαι. Γράψε τίμια και με ειλικρίνεια για να χαίρεις της εκτίμησης των συναδέλφων σου.

kkokinos είπε...

Πολυ καλα κανεις και μας ενημερωνεις Σπυρο,εμας τους καινουργιους γιατι δεν σου κρυβω,οταν πρωτοδιαβασα
την αναρτηση του συγκεκριμενου ¨μελισσοκομου" μου αρεσε και πιστεψα οτι αυτη ειναι ηλυση για ολα-κατι σαν το νερο του καματερου δλδ-

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Σπύρο σε ολοσέλιδη διαφήμιση ενός εκ των δύο μελισσοκομικών διμηνιαίων περιοδικών αναφέρονται τα....αποτελέσματα της αλόης.Μήπως οι υπεύθυνοι του περιοδικού πρέπει να είναι περισ'οτερο προσεκτικοί όσον αφορά τις δημοσιέυσεις;;;;Πως γίνεται να διαφημίζουν κάτι το οποίο δεν υφίσταται;;;

Στάθης Ζαχαρός είπε...

Λυπάμαι ειλικρινά που υπάρχουν ακόμη στο επάγγελμά μας τόσο στενόμυαλοι που δεν μπορούν να ακούσουν την γνώμη των άλλων αλλά όχι μόνο αυτό αλλά και να θέλουν να επιβάλουν και την δική τους άποψη και στους άλλους γιατί άραγε δεν σας φαίνεται λίγο παράξενο .Εγώ δεν είμαι καινούργιος όπως θέλεις να λες έχω πολλά χρόνια τα μελίσσια και θέλω να δοκιμάζω καινούργια πράγματα το δοκίμασα έκανα κάποιες παρατηρήσεις και αυτό είναι όπως θα κάνω και άλλες αναρτήσεις πάνω σε άλλες παρατηρήσεις μου Το μέλι μου είναι καθαρό χωρίς φάρμακα άραγε το δικό σου είναι;Εγώ δεν προσπαθώ να πουλήσω τίποτα γιατί δεν είμαι πωλητής εσύ όμως γιατί τόση εμπάθεια προς το πρόσωπό μου μήπως έχεις συμφέροντα απο φαρμακευτικές εταιρίες γιατί αν είναι έτσι πες μας να ξέρω και εγώ αν είναι καλά τα ποσοστά που ξέρεις μπορεί και να γράψω ότι κάνουν και καλό όπως μερικοί....Ειλικρινά λυπάμαι δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να σε ενοχλούν οι παρατηρήσεις κάποιων άλλων που έχουν διαφορετική γνώμη.
Όσο για το κλείσιμο των σχολίων ε καυμένε δεν θα το κάνουμε πεδίο αντιπαράθεσης αν θέλεις γράψε ότι θέλεις την κακία σου και μόνο δείχνεις τίποτα άλλο .Και όσο για τα βιβλία μη νομίζεις ότι εσύ μόνο διαβάζεις βιβλία υπάρχουν και άλλοι και μην έχεις τόση μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου .....

markos aliprantis είπε...

Δεν έκανα τον κόπο να μπώ στο blog του τύπου που χρησιμοποιεί κάποιον ανεγκέφαλο για να προβάλει το προϊόν που πουλάει.

chaniabee είπε...

Που μας ανακάλυψε πάλι αυτός!!!!!! Μας είχε πρήξει στα άλλα μελισσοκομικά chat μα ς μαζεύτηκε και εδώ!! Κουράγιο κοπέλια ….. ο θεός να μας δίνει δύναμη να τον αντέξουμε!

Σπύρος Σφήκας είπε...

Αγαπητοί συνάδερφοι δεν θα ασχοληθώ άλλο με τον κύριο Αλόη δίνοντας του το βήμα της παραπλάνησης, αφού πιστεύω ότι έπραξα το καθήκον μου να ενημερώσω τους φίλους μελισσοκόμους. Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να ψαρέψει αρκετούς θα λυπηθώ όμως όταν μάθω ότι κάποιος συνάδερφος έχασε τα μελίσσια του από κάποια ασθένεια στην προσπάθειά του να τα σώσει, χρησιμοποιώντας τον χυμό της αλόης. Εγώ δεν έχω να πω τίποτε άλλο, όποιος όμως είναι ακόμη δύσπιστος ας κάνει τον κόπο να πάρει ένα τηλέφωνο (2310472983) στο Εργαστήριο Μελισσοκομίας του ΑΠΘ να τα ακούσει και από τους επιστήμονες.

Στάθης Ζαχαρός είπε...

Κ.Σφύκα ακόμη μια φορά λέω γιατί τόση εμπάθεια με γνωρίζετε,ξέρετε ποιες είναι η προθέσεις μου γιατί λοιπόν με κατηγορείται για ανακρίβειες εγώ ακριβώς περιέγραψα τα γεγονότα και τις εμπειρίες μου όταν λοιπόν βρέθηκα στην δύσκολη κατάσταση να χάσω τα μελίσσια μου πήρα το ρίσκο και είπα χαμένα έτσι και αλλοιώς ας δοκιμάσω τι έχω να χάσω και πραγματικά τα έσωσα και από τότε 3 χρονιές δεν έχω βάλει κανένα φάρμακο και συνεχώς κάνω παρατηρήσες και πάντα με πολύ προσοχή γιατί νομίζετε ότι θέλω να πάθω εγώ ζημιά;Δεν προσπαθώ να σας πείσω για τίποτα απλώς αναφέρω πως έχουν τα πράγματα δεν γράφω ανακρίβειες γεγονότα παραθέτω.Εσείς αναφέρατε ότι έπρεπε πρώτα να περιμένω τα Εργαστήρια να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα μα στην κατάσταση που βρισκόμουν αν περίμενα σήμερα θα ήμουν ή χωρίς μελίσσια ή θα έπρεπε να ξαναρχίσω από την αρχή.Εγώ έχω όμως διαβάσει πολλές μελέτες θα τις αναρτήσω αλλά θα λες πάλι ότι γράφω για την Αλόη .Εγώ δεν πουλάω αλόη για να προσπαθώ να σε πείσω να βάλεις στα μελίσσια σου για να κάνω τζίρο εγώ παραθέτω γεγονότα και εμπειρίες εσύ ελεύθερος άνθρωπος είσαι και αποφασίζεις.
Αυτά για να τελειώνει αυτή η αντιπαράθεση.

sotiris είπε...

Ειμαι μονο 4 χρονια με μελισσια και δεν γνωριζω πολα γι'αυτα,θα θελα ομως απο εσας που ειστε παλιοι και εμπειροι να μας λετε την αληθεια για οτι κακο σας συμβαινει και απο τι στα μελισσια σας και οτι καλο και απο τι,για να μαθαινομε και εμεις οι νεοι,την αληθεια ομως χωρις ψεματα και πονηριες.Ευχαριστω πολυ.