Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

΄΄Χαμένος κόπος΄΄




Η αλήθεια είναι ότι τα μελίσσια δύσκολα δουλεύονται σε μια ορμητική άνοιξη όταν έχεις να χρησιμοποιήσεις μόνο άχτιστες κερήθρες. Η απόφασή μου τον χειμώνα να χαλάσω σχεδόν όλες τις κερήθρες της αποθήκης με οδήγησε φέτος να τρέχω και να μην φτάνω. Και εκεί που λες ότι καλά τα έχω ετοιμάσει μόλις ανοίγεις το καπάκι μετά από πέντε ημέρες να τι αντικρίζεις. Χαμένος κόπος και για το μελίσσι και για εμένα. Δεν πειράζει τουλάχιστον κάτι τέτοια με κάνουν να είμαι σίγουρος για την υγεία των μελισσιών μου, και για να έχουμε και όμορφο φωτογραφικό υλικό για τις δύσκολες μέρες. Άνοιξη είναι δεν θα πιάναμε και ένα γονιδάκι που ξενύχτισε μες στη βροχή, έτσι για το καλό!!! Καλό μήνα σε όλους!!!

8 σχόλια:

manos είπε...

kαλο μηνα Σπυρο.
Σημερα θα προσπαθησω να πιασω ενα σμαρι που ειναι σε μια ελια στα 8 μετρα υψος απο το εδαφος και βρισκετε εκει πανω απο 15 μερες.

warre.gr είπε...

Σπύρο δεν νομίζω ότι είναι άδικος κόπος.
Αν το κόψεις στις εσωτερικές διαστάσεις ενός πλαισίου, πολύ εύκολα, (όπως ένα τυποποιημένο φύλλο κερήθρας)μπορεί να μπει σε ένα συρματωμένο πλαίσιο.
Τα κορίτσια μπορούν να κάνουν τα υπόλοιπα.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Σπύρο, τί καλλυμα πλαστικό είναι αυτό στην δεύτερη Φώτο?

Σπύρος Σφήκας είπε...

Μάνο προσοχή! Δημήτρη τι να την κάνεις την κηφηνοκερήθρα? Θα μου πεις για την varroa. Άνθιμε είναι διπλό σεντόνι (βαμβακερό) τα χειμωνιάτικα που έχουν στον στρατό αλλά η πρόπολη το έχει κάνει να μην διακρίνεται.

warre.gr είπε...

Για τον μελιτοθάλαμο.

assale είπε...

Hİ..
WERY GOOD SİTE..
WE ARE PRODUCT BEEQUEEN FROM TURKEY..
www.assale.net is beekeeping site of Turkey..

GRAINBOW είπε...

Τιποτα δεν πρεπει να πηγαινει χαμενο.Καλως την εβαλες ετσι στο πλαισιο.Οταν θα ειναι στην ανθοφορια προ του τρυγου βαλε το πλαισιο να το γεμισουν μελι και οταν τρυγησεις θα σε αποζημιωσει!

GRAINBOW είπε...

Eννοω να την περασεις ετσι οπως λεει ο @bee-talk(δεν ειχα κλικαρει πανω στη φωτο-και νομιζα οτι ηδη την ειχες βαλει!)