Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Χειμερινές μελισσοκομικές εργασίες στην αποθήκη


Αν και ο χειμώνας δεν λέει να έρθει οργάνωσα ένα πρόγραμμα εργασιών στην αποθήκη μου για να είμαι έτοιμος για την άνοιξη. Αυτό περιλαμβάνει απολύμανση κυψελών με φλόγιστρο και επιδιόρθωση μικροφθορών τους, πέρασμα καψουλιών συρμάτων και τεχνιτών φύλλων κερήθρας σε περίπου δύο χιλιάδες καινούρια πλαίσια και πυροσφράγιση αυτών, αλλά και μία εργασία που δεν έχω ξανακάνει. Το κόψιμο όλων των κυψελών που έχω με σταθερό πάτο σε δύο μέρη, σώμα και κινητό πάτο, μιας και το σύστημα που εφαρμόζω τα τελευταία χρόνια είναι αυτό της κινητής βάσης. Μέσα από σύντομες αναρτήσεις θα παρουσιάσω την εξέλιξη των εργασιών μέχρι τέλους, η αρχή έγινε με την αφαίρεση των κλειδιών, μεταλλικών χειρολαβών και πορτών και θα ακολουθήσει το κόψιμό τους σε γωνιάστρα στον φίλο μου ξυλουργό και μελισσοκόμο Ηλία. Ο χειμώνας δεν λέει να έρθει οι χειμερινές εργασίες του μελισσοκόμου όμως πρέπει να ξεκινήσουν!!!

10 σχόλια:

İlhami Uyar είπε...

Dear Spyros Sfikas,you completed all necessary material to next year,when you finish all jobs intime you dont get stress.I hope you havent loss bees during winter season.Have a good job,stay well.

markos aliprantis είπε...

Να προσέχετε τις πρόκες που υπάρχουν κοντά που θα κόψετε.Καλά τελειώματα.

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Σπύρο καλές δουλειές και υπομονή ,ισως έρθει κι ο χειμώνας.

Σπύρος Σφήκας είπε...

Dear Ilhami thank you. Μάρκο σε ευχαριστώ, όσο για το κόψιμο θα ακολουθήσω μια διαφορετική διαδικασία από αυτή που σκέφτεσαι την οποία και θα δείξω σε προσεχή ανάρτηση.

Σπύρος Σφήκας είπε...

Να είσαι καλά Κώστα. Δεν μπόρεσα να έρθω στήν συνάντηση εύχομαι την επόμενη φορά να υπάρχει χρόνος!!!

lingistis είπε...

Έβγαλες δουλειά για όλο το χειμώνα!!!!

melisettas είπε...

ΣΠΥΡΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ

Γιώργος από Χανιά είπε...

Σπύρο Χρόνια Πολλά και ότι επιθυμείς!

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Πολύχρονος Σπύρο και πάντα με γέλιο

Σπύρος Σφήκας είπε...

Ευχαριστώ πολύ φίλοι μου να είστε όλοι καλά και να περάσετε τις γιορτές που έρχονται με οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία!