Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Μελισσοκομική βιβλιοθήκη!!!




Η βιβλιοθήκη μου φιλοξενεί αρκετά ελληνικά αλλά και ξενόγλωσσα μελισσοκομικά βιβλία και περιοδικά. Αυτό δείχνει ότι η μελισσοκομία δεν είναι απλά ένα επάγγελμα αλλά και επιστήμη. Εδώ τα μοναδικά διμηνιαία ελληνικά περιοδικά Μελισσοκομική Επιθεώρηση και Μελισσοκομικό Βήμα καθώς επίσης και τα δύο αμερικάνικα μηνιαία American Bee Journal και Bee Culture στα οποία είμαι συνδρομητής.

9 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Μπράβο Σπύρο μόνο έτσι κατα την γνώμη μου πάς μπροστά.Θεωρία και πράξη ο τέλειος συνδιασμός συνέχισε έτσι.

Corfu bee είπε...

Δώσε μας μερικούς τίτλους από τα βιβλία σου ...να πάρουμε ιδέες για την επομένη αγορά ειδικά αν είναι ελληνικά ακόμα καλύτερα

Σπύρος Σφήκας είπε...

Σύγχρονη μελισσοκομία του Henri Clement και ασθένειες των μελισσών του Wolfgang Ritter μεταφρασμένα στα ελληνικά απο τις εκδόσεις Ψύχαλου, είναι δύο απο τα καλύτερα μελισσοκομικά βιβλία. Πολύ καλό και χρήσιμο επίσης η Παθολογία των μελισσών του Βασίλη Λιάκου, όλα για το μέλι και μάνα δεν είναι μόνο μία του Θανάση Μπίκου.Αυτά πιστεύω είναι πολύ καλά βιβλία, τώρα έχω και άλλα πιό εξειδικευμένα μέχρι και για τεχνιτή σπερματέχυνση βασιλισσών αλλά όπως είναι λογικό εξαρτάται γιατί θές να ενημερωθείς!!!

Corfu bee είπε...

Ωραία σε ευχαριστώ είδει μερικά τα έχω ,αλλά μερικά μπήκαν στην λίστα αγορών, όχι βέβαια η ....τεχνητή σπερματέγχυση βασιλισσών είπαμε μελισσοκόμος όχι ....μαιευτήρας χαχαχα

markos aliprantis είπε...

Σπύρο δεν είδα να αναφέρεις αυτόν που έκανε την μελισσοκομία επάγγελμα τον αείμνηστο ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ που από αυτόν αντιγράφουν ακόμα οι περισσότεροι.

Corfu bee είπε...

Μάρκο θα μου επιτρέψεις να δικαιολογήσω εγώ τον Σπύρο και να πω ότι εάν κάποιος που θέλει να λέγεται η έστω να μάθει μελισσοκόμος δεν έχει βιβλίο του Νικολαΐδη ...ε τότε... . Ο Σπύρος το θεωρεισαι δεδομένο και -καλά έκανε- ότι αυτά τα έχω.

Σπύρος Σφήκας είπε...

Μάρκο τα βιβλία του ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ κοσμούν την βιβλιοθήκη μου και συμφωνώ με όσα λες, αλλά εγώ μίλησα για σύνχρονα βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν απο έναν μελισσοκόμο του "διαδικτίου"

markos aliprantis είπε...

Παλαιότερα εο είχα ξαναγράψει οτι υπάρχουν στην αγορά βιβλία που σου λένε κάνε αυτό και αυτό.
Την πάτησα και εγώ σαν αρχάριος και παρα λίγο να καταστραφώ γιατί;γιατί η μέθοδος ήταν γραμμένη με την λογική στο χαρτί και αδοκίμαστη στην πράξη.

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Σπύρο καλώς όρισες, ο τόπος σου κι ο τόπος μου ποτίζουν την Αθήνα.
(το έτερο κοινό μας σημείο)