Αφού στέγνωσαν οι κυψέλες μας από το λινέλαιο ήρθε η ώρα να τις βάψουμε. Η διαδικασία του βαψίματος ξεκινάει με πέρασμα των κυψελών με μία στρώση μίνιο (NEOMIN ΜΙΝΙΟ 100%). Το συγκεκριμένο μίνιο είναι ένα προϊόν με δυνατή πρόσφυση και αντοχή στις καιρικές συνθήκες , δεν είναι τυχαία η εφαρμογή του από τους ψαράδες στην συντήρηση των καϊκιών τους , θέλει όμως ιδιαίτερη προσοχή κατά την εφαρμογή του που πρέπει να γίνετε σε καλά αεριζόμενο χώρο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
7 σχόλια:
Καλοί οι κινητοί πάτοι αλλά οι συγκεκριμένοι από μένα απορίπτοντε λόγω του μεγάλου τους βάθους .Τα μελίσσια κάνουν γλώσσες στο κενό [5εκατοστά] κάτω απ το τελάρο .
Θεοδόση το πρόβλημα αυτό το είχα και εγώ αλλά το έλυσα με την τοποθέτηση μιάς σχάρας. Διάβασε παλαιότερες αναρτήσεις μου.
Φίλε μου καλησπέρα. Την πατέντα σου την είχα δει . Για λίγα κομμάτια καλή λύση. Για πολλά τι κάνουμε ? Κόστος –βάρος-χρόνος κλπ? Γιατί να μην είναι εξ αρχής το σωστό βάθος?
Θεοδόση έχεις δίκαιο όταν έχεις πολλά κομμάτια και τρέχεις σε όλη την επικράτεια που να βρεις χρόνο για τέτοιες δουλειές. Μην κοιτάς εγώ μέχρι στιγμής κάνω στατική μελισσοκομία και έχω χρόνο αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλοι μας πρέπει να στραφούμε στις κινητές βάσεις είτε μας βολεύουν κάποιες από αυτές είτε όχι.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΝΙΟ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΠΕΡΝΑΜΕ; ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ;
Μπράβο σου που παρουσιάζεις το θέμα αυτό με τη σειρά και μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο νέο υλικό από την αγορά ως την χρήση του. Επειδή δεν φαίνεται στις φώτο καλά είναι να τονίσεις ότι ΔΕΝ βάφουμε τη κυψέλη εσωτερικά με τίποτα άλλο εκτός από λινέλαιο.
Θα συμφωνήσω με τον κ. Κατσαρό για σωστό βάθος του πάτου εξ αρχής είτε για λίγα είτε για πολλά μελίσσια.
To "μίνιο" το οποίο χρησιμοποιείς είναι τοξικό ? Περιέχει μόλυβδο ? Είναι επικίνδυνο για το περιβάλλον?
Δημοσίευση σχολίου