Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Καταπολέμηση της varroa με Apivar

Για πληροφορίες 6973408069

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήρθε η στιγμή τώρα που οι γόνοι είναι ελάχιστοι να αντιμετωπίσω την βαρρόα. Φέτος δοκίμασα για πρώτη φορά κάτι καινούργιο γαλλικής προέλευσης που κυκλοφορεί τον τελευταίο χρόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες με άριστα αποτελέσματα. Ο λόγος για τις ταινίες Apivar ένα πλαστικό πολυμερές που επιτρέπει την αργή και συνεχή απελευθέρωση του amitraz κατά την διάρκεια πολλών εβδομάδων. Το amitraz είναι διαθέσιμο στην επιφάνεια της λωρίδας και οι μέλισσες που έρχονται σε επαφή με τις λωρίδες παίρνουν το ενεργό συστατικό και το μεταφέρουν σε όλη την αποικία.

Με κόστος 2 ευρώ η κάθε ταινία, αντιστοιχία μία ταινία για κάθε πέντε πλαίσια πληθυσμό, μέγιστη παραμονή στην κυψέλη 56 ημέρες, αλλά προπαντός με άριστα και ξεκούραστα αποτελέσματα αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή.    
Και για όποιον συνάδερφο θέλει να μάθει περισσότερα δυο φώτο από το φακελάκι του σκευάσματος αλλά και απαντήσεις σε ερωτηματικά μπορεί να μπει εδώ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το φάρμακο είναι παράνομο να κυκλοφορεί στην Ελλάδα...Ο σχετικός νόμος για τα φάρμακα κτηνοτροφικής και γεωργικής χρήσης, προβλέπει κυρώσεις σε όποιον πουλάει, προβάλλει, διαφημίζει και χρησιμοποιεί παράνομα φάρμακα. Ας είμαστε πιο προσεκτικοί γιατι απο το 2015 κιόλας οι κανονισμοι που αφορούν τα φάρμακα αυτά θα προβλέπουν ποινές στον πωλητη αλλα και στον χρήστη παραγωγό και οι έλεγχοι(όσο παρακμιακο κρατος κ να είμαστε), στο μέλλον θα μας απασχολήσουν έντονα. Φιλικα.

Ανώνυμος είπε...

σπυρο γεια χαρα.να σε ρωτησω που το βρηκες με 2 ευρω το μελισσι; γιατι εγω το βλεπω με 4 ευρω. κωστας καλαματα

Σπύρος Σφήκας είπε...

Κώστα βλέπεις σωστά διαβάζεις λάθος όμως. Κόστος 2€ η ταινία γράφω.

Ανώνυμος είπε...

καλημερα .αρα 4 ευρω το μελισσι.ακριβο δε νομιζεις; εγω κανω τακτικ με λαδι και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος. νασαι καλα κωστας καλαματα

evangelos naxios είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ που λέει ......

δεν ξέρω εάν γνωρίζεις ότι το blog του κάθε blogger είναι προσωπικό και ο κάθε ένας έχει προσωπικά δεδομένα και απευθύνεται σε προσωπικούς φίλους,συναδέλφους κλπ...ούτε διαφήμηση κάνει ούτε εμπόριο,εγώ ,εμείς ζητήσαμε από τον φίλο μας να μας βρει και να του πληρώσουμε το αντίτιμο.....

επειδή σε βλέπω νομοταγή,δικαστή,εισαγγελέα άν και τρέμεις να βγεις επώνυμα,να πας να εφαρμόσεις τον νόμο στα λαμόγια που χρεοκόπησαν την πατρίδα μου,στους ηθικούς αυτουργούς των 7000 που ήταν αίτιοι να αυτοκτονήσουν και τους αίτιους που κατέστρεψαν μια ολόκληρη γενναιά.......και άσε μας με τις μ@αλακίες σου,εμείς και άλλες 12 αναπτυγμένες μελισσοκομικά χώρες γνωρίζουμε για το amitraz και προιόντα μας δίνουμε για εξετάσεις-αναλύσεις σε δημόσια ερευνιτικά κέντρα......

φιλικά ........

IxNiLaTiS είπε...

Φίλτατε νομοταγή ανώνυμε ... πρέπει κάποτε να μας απασχολήσει και κάτι άλλο: Η σχέση του Νόμου - Δικαίου - Ηθικής - Λογικής.

αν δεν μας απασχολήσει αυτό, τότε ο νόμος θα συνεχίζει να είναι όπλο στα χέρια του ισχυρού (στην προκειμένη περίπτωση, του πονηρού)εναντίον του ηθικού λογικού και δικαίου.
Το αμιτραζ που ΔΕΝ ΑΦΉΝΕΙ ΚΑΤΑΛΥΠΑ στο κερί και στο μέλι, στο εξωτερικό επιτρέπεται ενώ στην Ελλάδα όχι μόνον απαγορεύεται, αλλά επιδοτούνται κιόλας τα "βρώμικα" φάρμακα όπως εκείνα που έχουν δραστική ουσία πχ το coumaphos.

Λάβε υπόψιν σου ότι και η θυμόλη που επιτρέπετε στην βιολογική μελισσοκομία, στο ισχύον νομικό πλαίσιο δεν έχει επιτραπεί για την συμβατική μελισσοκομία.

Προφανώς η θυμόλη και το amitraz θα επιτραπούν και στην Ελλάδα, όταν ο "υπεύθυνος" σε κάποιο υπουργείο πάρει τη μίζα του.
Μή χαλάσουμε και την παράδοση εκατοντάδων ετών ...

http://ixnilatis33.blogspot.gr/2014/04/blog-post_29.html

Κωνσταντίνος είπε...

Τώρα που καταργήθηκε το Τικι τακα, το apivar ανέβηκε στα 33 ευρώ το κουτί, δηλαδη 3,3 ευρω κάθε ταινία. Καήκαμε...!